اساسنامه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران
فصل اول : كليات
ماده ١ : انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران تشکلی است که بـه اسـتناد قـانون نحـوه فعالیـت احـزاب و گروه هاي سیاسی و آئین نامه آن تشکیل شده و در این اساسنامه به اختصار انجمن نامیده می شود.
ماده ٢ : محدوده جغرافیایی فعالیت کل کشور می باشد.
ماده ٣ : مرکز اصلی انجمن، در تهران به آدرس - خیابان زنجان شمالی- جنب مسجد النبی -پـلاک ٥٦٢ است و در صورت لزوم می تواند پس از رسیدگی کمیسیون ماده ١٠، در استانها شعبه و در شهرسـتان ها با اطلاع فرمانداري دفتر ایجاد نماید.
- تبصره ١: نشانی دفتر مرکزي و شعب و دفاتر و تغییرات بعدي آنها به اطلاع وزارت کشـور خواهـد رسـید در غیر این صورت استناد به آن معتبر نخواهد بود.
- تبصره ٢: دفتر مرکزي و شعب استانی و دفاتر شهرستانی انجمن نمی تواند در اماکن دولتی و مسـکونی استقرار یابد.
ماده ٤ : انجمن التزام خود را به قانون اساسی جمهوري اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقـه فقیـه اعـلام می دارد.
فصل دوم : عضويت
ماده ٥: شرایط عضویت :
- اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه
- تابعیت ایرانی
- پذیرش مفاد مرامنامه و اساسنامه
- عدم سوء پیشینه کیفري موثر
- عدم انطباق متقاضی عضویت با اوصاف مقرر در ماده ٥ قانون
- سن حداقل ١٨ سال تمام
- دانش اموختگان دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتـري پزشـکی، دنـدان پزشـکی، داروسـازي، علوم آزمایشگاهی، علوم پایه پزشکی، بهداشت، پرستاري، مامایی و پیراپزشکی علوم آزمایشگاهی، علوم پایه پزشکی، بهداشت، پرستاري، مامایی و پیراپزشکی
- تبصره: با توجه به تبصره ماده ٦ قانون احزاب عضویت در یک حزب ملـی و اسـتانی بـه طـور همزمـان منعی ندارد ولی هیچ شخصی نمی تواند به صورت همزمان عضو مؤثر بیش از یک حزب ملی یـا اسـتانی باشد.
ماده ٦: انواع عضویت :
- عضو حزب : داوطلب واجد شرایطی که مراحل عضویت حزب را گذرانده و با پذیرش اساسنامه حـزب داراي تعهدات و حقوق حزبی مطابق اساسنامه حزب می باشد.
- عضو موثر حزب: اعضاي هیات موسس،شوراي مرکزي،دبیرکل، بازرسان و مسئولان شـعب اسـتانی اعضاي موثر حزب می باشند.
- تبصره : عضویت در یک حزب ملی و استانی به طور همزمان منعی ندارد ولی هیچ شخصی نمی تواند بـه صورت همزمان عضو موثر بیش از یک حزب ملی یا استانی باشد.
ماده ٧: خاتمه عضویت در موارد زیر امکان پذیر است :
- استعفاء بصورت کتبی
- اخراج بنا به درخواسـت اکثریـت اعضـاي شـوراي مرکـزي یـا حـداقل 1/20 اعضـاي اصـلی انجمـن و تصویب مجمع عمومی
- فوت
- احراز انطباق وضعیت عضو حزب با موارد مذکور در ماده ٥ قانون
- حکم قطعی دادگاه صالحه مبنی بر محرومیت از حقوق اجتماعی
- از دست دادن هریک از شرایط عضویت مندرج در ماده ٥ اساسنامه
- تبصره: چگونگی اجراي این ماده طبق ایین نامه اي خواهد بود که توسط شوراي مرکـزي انجمـن تهیـه و به تصویب مجمع عمومی می رسد.
فصل سوم: تشكيلات و اركان
ماده ٨: ارکان انجمن عبارتند از :
- هیات موسس
- مجمع عمومی
- شوراي مرکزي
- دبیرکل
- بازرسان
- مسئولین شعب استانی (احزاب ملی)
ماده ٩: هیأت مؤسس اشخاص حقیقی می باشند که امور مربوط به تاسیس و وظایف مرتبط را پیگیـري نموده و براي دریافت مجوز تاسیس و پروانه فعالیت اقدام می نمایند و داراي اختیارات زیر می باشند :
- انجام کلیه مقدمات تأسیس
- دعوت براي برگزاري مجمع عمومی مؤسس براي تأسیس تشکل انجمن حداکثر ٦ ماه پس از صـدور مجوز تأسیس حزب
- برگزاري مجمع عمومی موسس و تاسیس دفاتر رسمی مطابق ماده ٦ قانون و ارائـه اسـناد مربوطـه به کمیسیون
- تبصره : هیأت مؤسس داراي رئیس ، نایب رئیس و خزانه دار خواهد بود.
ماده ١٠ : مجمع عمومی بالاترین رکن حزب است کـه طبـق مرامنامـه و اساسـنامه از اجتمـاع اعضـاي حـزب تشــکیل مــی شــود. حدنصــاب رســمیت مجمــع عمــومی در نوبــت اول نصــف بعــلاوه یــک اعضــاي حــزب می باشد.نصاب تصمیم گیري در مجمع عمومی نصف بعلاوه یک حاضرین می باشد.
- تبصره ١: مجمع عمومی عادي سالی یکبار و حداقل یکماه قبل از پایان دوره مسئولیت شوراي مرکزي یـا بازرسان برگزار می شود. مجمع عمومی فوق العاده در موارد لزوم و بـا پیشـنهاد 2/3 اعضـاي شـوراي مرکزي یا 1/3 اعضاي حزب با دستورکار انحـلال حـزب، اصـلاح مرامنامـه و اساسـنامه و عـزل اعضـاي شوراي مرکزي وفق مفاد اساسنامه برگزار می شود.
- تبصره ٢: در صورتی که مجمع عمومی عادي در نوبـت اول بـه حدنصـاب نرسـد مجمـع عمـومی نوبـت دوم حداقل دو هفته و حداکثر یک ماه بعد تشکیل خواهد شد. مجمـع عمـومی نوبـت دوم بـا حضـور هـر تعـداد از اعضاي حزب رسمیت می یابد و اعتبار تصویب هر موضوعی در آن مانند مجمـع عمـومی نوبـت اول خواهـد بود.
- تبصره ٣: دعوت براي شرکت در مجمع عمومی از طریق اعلان در روزنامـه کثیـر الا نتشـار یـا دعـوت کتبـی یـا روش هاي نوین ارتباطی صورت می گیرد. آگهی تشکیل مجمع عمومی نوبت اول حـداقل ٢٠ روز و نوبـت دوم حداقل 10 روز قبل از برگزاري مجمع عمومی در روزنامه تعیین شده درج خواهد شد یا دعوتنامـه بـه آخـرین نشانی اعلامی توسط اعضا ارسال خواهد شد. دستور جلسه مجمع عمومی بایستی بطـور کامـل در آگهـی یـا دعوتنامه درج شود.
- تبصره ٤: حداقل دو هفته قبل از برگزاري مجمع عمومی مراتب باید به صورت کتبـی بـه کمیسـیون اعـلام تـا نماینده اي جهت نظارت اعزام شود.
- تبصره ٥: مجمع عمومی توسط هیأت رئیسه اي مرکب از رئیس ، نایب رئیس و منشی که توسـط اکثریـت اعضاي حاضر در مجمع عمومی انتخاب می شوند، اداره مـی شـو د. هیـأت رئیسـه مجمـع عمـومی اداره جلسه را مطابق مفاد اساسنامه و دستور جلسه مندرج در آگهی یا دعوتنامـه بـه عهـده داشـته و موظـف است صورتجلسه برگزاري مجمع عمومی را مطـابق فـرم الگـو تنظـیم و همـراه برگـه مشخصـات فـردي منتخبین حداکثر یک هفتـه پـس از برگـزاري مجمـع عمـومی بـه وزارت کشـور ارسـال نمایـد تـا توسـط کمیسیون مورد رسیدگی قرار گیرد.
- تبصره ٦ : در صورتی که دبیرکل و شوراي مرکزي درمهلت مقرر اقدام بـه برگـزا ري مجمـع عمـومی ننمایـد، بازرسان اقدام به دعوت براي برگزاري آن خواهد نمود. در صورت عدم اقـدام بازرسـان، 2/3 اعضـاي حـزب می توانند هیأتی را براي برگزاري مجمع عمومی تعیـین نماینـد . اقـدامات مـذکور بایسـتی بـا همـاهنگی قبلـی کمیسیون صورت گیرد .
ماده ١١: مجمع عمومی داراي وظایف زیر می باشد:
- انتخاب اعضاي شوراي مرکزي براي مدت ٢ سال و بازرسان براي مدت یکسال
- قبول استعفاء یا عزل اعضاي شوراي مرکزي
- تصویب انحلال انجمن و انتخاب هیأت تصفیه با رعایت فصل ششم اساسنامه
- تغییر در مرامنامه و اساسنامه انجمن با رأي دو سوم اعضاي مجمع عمومی
- تعیین خط مشی کلی و تصویب راهبردها و برنامه هاي کلان انجمن
- استماع و رسیدگی به گزارش شوراي مرکزي و بازرسان و بررسی عملکرد شوراي مرکزي در دوره گذشته
- استماع گزارش دبیرکل از روند فعالیت
- تصویب قطعنامه پایانی مجمع عمومی
- تصویب آئین نامه نحوه اداره مجمع عمومی با پیشنهاد شوراي مرکزي
- تصویب ترازنامه و بودجه انجمن
- تعیین میزان حق عضویت سالانه
- تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی و دعوتنامه انجمن
- تبصـره ١: انجمـن موظـف اسـت تغییـرات مرامنامه؛اساسـنامه ؛شـوراي مرکـزي ،دبیرکـل و بازرسـین و صورتجلسه برگزاري مجامع عمومی خود را به کمیسیون ارسـال نمایـد و هرگونـه تغییـر در مرامنامـه، اساسنامه و ارکان حزب انجمن در صورتی معتبر اسـت کـه بـه تأییـد کمیسـیون مـاده ١٠ رسـیده و در روزنامه رسمی درج شود.
- تبصره ٢: عزل اعضاي شوراي مرکزي بنا به پیشنهاد بازرسین یا درخواست 1/3 اعضاي حزب و با اطلاع قبلی کمیسیون در دستور کار مجمع عمومی قرار می گیرد و باید به تصویب 2/3 اعضاي مجمع عمـومی برسد. در صورت عزل اعضاي شوراي مرکزي ،اعضاء علی البدل به ترتیب آراء جایگزین اعضاء معـزول می شوند ودر صورت عدم تکمیل تعداد اعضاي شوراي مرکزي ، مجمع عمومی براي مدت باقی مانده از دوره قانونی، اقدام به انتخاب اعضاي جدید براي شـوراي مرکـزي خواهـد نمـود. اعضـایی کـه از سـوي مجمع عمومی از عضویت در شوراي مرکزي عزل شـده انـد نمـی تواننـد داوطلـب عضـویت در شـوراي مرکزي جایگزین شوند.
- تبصره ٣: انجمن گزارش و مصوبات مجمع عمومی را جهت رسیدگی به کمیسیون ارسال خواهد نمود.
ماده ١٢: شوراي مرکزي :
شوراي مرکزي متشکل از 31 نفر عضو و ١١ نفر عضو علی البدل می باشد کـه توسـط مجمـع عمـومی براي مدت ٢ سال انتخاب می شوند. شوراي مرکزي مسئولیت هدایت و تحقق اهـداف حـزب را برعهـده دارد.
- تبصره ١: در صورت فوت، استعفا و یا عزل هر یک از اعضاي شوراي مرکزي به ترتیـب اعضـاي علـی البـدل جایگزین خواهند شد.
- تبصره ٢: جلسات شوراي مرکزي حداقل هرماه یک بار و با حضـور 2/3 اعضـاي اصـلی برگـزار مـی شـود و مصوبات آن با رأي اکثریت اعضاي حاضر معتبر خواهـد بـود. عـدم حضـور هـر یـک از اعضـا در ٣ جلسـه متوالی یا ٥ جلسه متناوب بدون عذر موجه ( با تشخیص شوراي مرکزي ) در حکم استعفا از شوراي مرکـزي محسوب شده و به ترتیب اعضاي علی البدل جایگزین خواهند شد. اعضاي علی البـدل مـی تواننـد بـدون حـق رأي در جلسات شوراي مرکزي شرکت نمایند.
- تبصره ٣: انتخاب مجدد اعضاي شوراي مرکزي براي دوره هاي بعدي بلامانع بـوده و شـوراي مرکـزي موظف است حداقل یک ماه قبل از پایان دوره تصدي ، انتخابـات شـوراي مرکـزي جدیـد را بـا همـاهنگی کمیسیون برگزار و نتیجه را ظرف یک هفته به آن کمیسیون اعلام نماید.
- تبصره٤: نحوه تأسیس وفعالیت شعب استانی و دفاتر شهرستانی بوسیله آئین نامه ي داخلـی حـزب کـه در چارچوب قوانین و مقررات به تصویب شوراي مرکزي می رسد تعیین خواهد شد.
ماده ١٣: اختیارات و وظایف شوراي مرکزي :
- انتخاب ، قبول استعفاء و عزل دبیرکل
- انتخاب ، قبول استعفاء و عزل اعضاي هیأت اجرایی ( مسئولین واحدها )
- تدوین سیاستهاي کلان ( در چارچوب مرامنامه و اساسنامه ) و ارائه آن به مجمع عمومی جهت تصویب
- پیشنهاد آئین نامه ها و دستورالعمل هاي انجمن به مجمع عمومی براي تصویب
- نظارت برعملکرد هیأت اجرایی
- موافقت با تأسیس شعب استانی و دفاتر شهرستانی
- پیگیري مصوبات مجمع عمومی
- پذیرش عضویت اعضاي جدید
- پیشنهاد میزان حق عضویت سالانه به مجمع عمومی
- پیشنهاد اصلاح و تغییر در مرامنامه یا اساسنامه به مجمع عمومی
- تصویب تشکیلات و واحدهاي مورد نیاز و تدوین شرح وظایف و اختیارات آنان
- پیشنهاد انحلال انجمن
- تصمیم گیري درخصوص پیشنهاد برگزاري هرگونه راهپیمایی و تجمع
- تبصره: برگزاري هر گونه تجمع و راهپیمایی پس از اخذ مجوز مطابق قـانون و مقـررات مربوطـه خواهـد بود.
ماده ١٤ـ دبیر کل عالی ترین مقام اجرایی انجمن است که منتخب شوراي مرکـزي مـی باشـد و از بـین اعضاي شوراي مرکزي و با رأي اکثریت نسبی آنان بـراي مـدت ٢ سـال انتخـاب شـده و ریاسـت آنـرا بعهده دارد وظایف و اختیارات دبیرکل به شرح زیر است :
- اعلام دستور جلسه شوراي مرکزي به اعضاء
- پیگیري مصوبات شوراي مرکزي و نظارت بر اجراي آن
- ارائه گزارش سالیانه عملکرد انجمن به مجمع عمومی
- پیشنهاد انتخاب، قبول استعفا و عزل اعضاي هیأت اجرایی به شوراي مرکزي و صدور احکام مربوطه
- دعوت به برگزاري مجمع عمومی در موعد مقرر و اجراي مصوبات آن
- حفظ و حراست از اموال منقول و غیر منقول انجمن
- افتتاح و رسیدگی به حسابهاي انجمن و پرداخت دیون و وصول مطالبات
- اقامه دعوي از طرف انجمن و یا دفاع نسبت به دعاوي اشخاص حقیقی و حقوقی علیـه حـز ب در کلیـه مراجع قضایی و حل و فصل دعاوي از طریق سازش یا انتخاب وکیل
- پیشنهاد ایجاد تشکیلات و واحدهاي مورد نیاز و شرح وظایف آنها به شوراي مرکزي
- انتشار بیانیه ها و موضعگیري در خصوص مسائل و جریانهاي مختلف کشور از طرف انجمن
- پاسخگویی به کلیه تصمیمات اقدامات و عملکرد انجمن
- تبصره ١: یکی از اعضاي شوراي مرکزي به پیشنهاد دبیرکل و تصویب شوراي مرکزي بعنوان قائم مقـام دبیرکل تعیین می گردد تا در غیاب وي وظایف او را انجام دهد .
- تبصره ٢: دبیرکل گزارش مجموعۀ اقدامات و فعالیتهاي انجمن را در پایان هر سال شمسی جهت بررسـی در اختیار کمیسیون ماده ٠١ قانون قرار خواهد داد.
ماده ١٥ـ بازرسان :
بازرسان از ٣ نفر عضو اصلی و ٢ نفر عضو علی البدل از افرادي که آشنا به امور بازرسـی مـی باشـند تشکیل شده که توسط مجمع عمومی براي مدت یکسال انتخاب می شوند.
بازرسان می توانند بـدون حـق رأي در جلسات شوراي مرکزي شرکت نمایند. بازرسان داراي وظایف زیر می باشند :
- نظارت بر عملکرد شوراي مرکزي و دبیرکل
- نظارت بر عملکرد کمیته ها و واحدهاي اجرایی انجمن
- بررسی کلیه دفاتر ، اسناد و اوراق مالی انجمن و ارائه گزارش آنها به مجمع عمومی
- رسیدگی به گزارشهاي واصله درخصوص تخلفات اعضاء و ارائه گزارش آن به شوراي مرکزي
- بررسی صحت روند امور در راستاي انطباق با مرامنامه و اساسنامه انجمن
- ارائه گزارش بازرسی اعم از روند حسن انجام کار یا تخلفات احتمالی ارکان به مجمع عمومی
- بررسی گزارش سالانه شوراي مرکزي ( مالی و غیر مالی)
- تبصره ١: اعضاي شوراي مرکزي و خویشاوندان سببی و نسبی درجه یک از هر طبقه آنان نمی توانند به عنوان بازرس حزب انتخاب گردند.
- تبصره ٢: بازرسان نمی توانند در هیچیک از ارکان دیگر تشکل مسئولیت داشته باشند.
- تبصره ٣:کلیه اسناد و مدارک انجمن اعم از مالی و غیرمالی در صورت درخواست بازرسان بدون قیـد و شرط باید بوسیله شوراي مرکزي جهت بررسی در دسترس آنان قرار گیرد.
ماده ١٦: مسئولین شعب استانی:
حزب می تواند در صورت لزوم جهت گسترش فعالیت ها و اقدامات خودبا کسب مجـوز از کمیسـیون در استانها شعبه تاسیس نماید.
- تبصره ١: مسئول شعبه استانی حزب به پیشنهاد دبیر کل و تصویب شوراي مرکزي انتخاب می گردد.
- تبصره ٢: مسئولین شعب استانی می بایست در استان محل تاسیس شعبه مربوطه سکونت داشته باشد
ماده ١٧: هیأت اجرایی :
هیأت اجرایی متشکل از مسئولین واحدهاي اجرایی می باشد کـه از بـین اعضـاي حـزب توسـط دبیرکـل انتخاب خواهند شد و وظایف زیر را بعهده دارند :
- اجراي مصوبات مجمع عمومی و شوراي مرکزي و موارد ارجاعی از سوي دبیرکل
- برنامه ریزي و اداره امور اجرایی مربوطه و گزارش نوبه اي آن به دبیرکل
- فراهم آوردن زمینه برگزاري مجمع عمومی پس از تصویب شوراي مرکزي
- واحدهاي اجرایی عبارتند از: دبیر کل ، قائم مقام دبیر کل ، خزانه دار و مسـوولین کمیتـه هـاي انجمـن که توسط شوراي مرکزي تعیین می شود.
فصل چهارم : نحوه ارتباط دبيركل با كميسيون ماده ١٠ احزاب
ماده ١٨: علاوه بر سایر موارد مندرج در این اساسنامه دبیرکل موارد زیر را به کمیسیون ماده 10 احـزاب ارسال می نماید:
- گزارش برگزاري مجامع عمومی و گزارش دبیرکل به آن
- کلیه بیانیه ها، اطلاعیه ها و بولتن ها
- یک نسخه از تمامی آئین نامه ها و دستورالعمل هاي مصوب ارکان
- گزارش بازرسان
- گزارش هرگونه اجتماع یا راهپیمایی که به موجب قانون نحوه فعالیـت احـزاب و گـروه هـاي سیاسـی برگزار می شود.
- گزارش اجمالی اقدامات مربوط به انتخابات و نتایج حاصله
- گزارش تعداد اعضاي انجمن و کاهش و افزایش آن بصورت سالانه
- اعلام آمار دفاتر و شعب تشکیل شده بصورت سالانه
فصل پنجم : منابع مالي و درآمدي
ماده ١٩: منابع مالی انجمن عبارتنداز:
الف) حق عضویت اعضاء
ب) کمک ها و هدایاي نقدي و غیر نقدي اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی
ج) وجوه حاصل از فعالیت هاي قانونی انجام شده در چارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه
د) کمک ها و یارانه هاي دولتی
- تبصره (١) : انجمن هیچگونه اشتغال به عملیات تجاري، اعتباري و انتفاعی نخواهد داشت .
- تبصره (٢): دریافت هرگونه کمک مالی خارجی ممنوع می باشد.
- تبصره (٣):هر گونه استفاده انجمن از منابع و امکانات دولتی دستگاه هاي اجرایـی موضـوع مـاده ( ٥) قـانون مدیریت خدمات کشوري ممنوع می باشد.
ماده ٢٠: کلیه اسناد مالی و اوراق تعهد آور به امضاء خزانه دار و دبیرکل ( یا قـائم مقـام وي ) و مهـر انجمـن معتبر خواهد بود.
ماده ٢١: کلیه در آمدها، منابع ، مصارف و هزینه هاي انجمن در دفاتر قانونی ثبت و شرح و بیلان آن در پایان هر سال مالی براي بررسی در اختیار کمیسیون ماده ١٠ احزاب قرار می گیرد.
- تبصره ١: سال مالی انجمن منطبق بـر سـال هجـري شمسـی بـوده و همـواره بـه پایـان مـاه اسـفند خـتم می شود.
- تبصره ٢: کلیه درآمدها و وجوه انجمن در حساب مخصوصی بنام مشترک خزانه دار و دبیرکل (یـا قـائم مقام وي) نزد یکی از بانکهاي رسمی کشور نگهداري می شود.
فصل ششم :خاتمه فعاليت:
ماده ٢٢: فعالیت انجمن در موارد زیر خاتمه می یابد :
انحلال طبق اساسنامه و اعلام به کمیسیون ماده ١٠ قانون احزاب حکم دادگاه صالح مبنی بر انحلال توقیف پروانه فعالیت از سوي کمیسیون ماده ١٠ قانون احزاب
- تبصره ١ : بدیهی است فعالیت حزب پس از رفع توقیف پروانه از سرگرفته خواهد شد.
- تبصره٢ : در صورت توقیف پروانه فعالیت انجمن اجازه هیچ گونه فعالیتی نخواهد داشت.
ماده ٢٣: اصل بر فعالیت مستمر انجمن می باشد با این وجود در صورت پیشـنهاد اعضـاي شـوراي مرکزي و تصویب دو سوم اعضاء مجمع عمومی و پـس از تصـویب کمیسـیون مـاده ١٠، انجمـن منحـل خواهد شد.
- تبصره ١ :در صورت انحلال انجمن امور مربوط به تصـفیه امـوال آن بـا رعایـت حقـوق دولـت زیـر نظـر دادگاه محل استقرار دفتر حزب با حضور نماینده کمیسیون و نماینده دادستان محل انجام می شود
- تبصره ٢:هر نوع فعالیت با عنوان انجمن پس از انحلال ممنوع می باشد.
فصل هفتم : ساير مقررات:
ماده ٢٤: مکاتبات رسمی انجمن با امضاي دبیرکل و یا قائم مقام وي و با مهر انجمن انجام می شود. دبیرکل در حفظ سربرگ ، مهر و نماد انجمن داراي مسئولیت قانونی می باشد.
ماده 25: اقداماتی که در مرامنامه و اساسنامه پیش بینی شده و نیاز به کسـب مجـوز از مراجـع قـانونی ذیربط دارد ، پس از کسب مجوز مربوطه قابل اجرا می باشد.
ماده 26: انجمن موظف است در صورتی که در زمان انتخابات یا غیر آن با دیگـر احـزاب دار اي پروانـه فعالیت در مورد نامزد یا نامزدهاي انتخاباتی یـا مـوارد دیگـر ائـتلاف نمایـد مسـئولیت آن را پذیرفتـه و مراتب را به اطلاع کمیسیون ماده ١٠ رساند.
ماده 27: تاسیس هر گونه شعبه و دفتر خارج از کشور ممنوع است.
ماده ٢٨: مرامنامه و اساسنامه انجمن پس از صدور پروانه فعالیت به هزینـه حـزب در روزنامـه رسـمی چاپ و منتشر می شود.